Bij het Sancho weekend was er een waanzinnig lekkere couscous gemaakt. En bij navraag werd het recept gedeeld, jeej!
Inmiddels heb ik ‘m al een keer of 4 gemaakt. Zo makkelijk en lekker. Ik vind het heerlijk om deze als lunch mee te nemen naar werk! En eigenlijk maak ik ‘m elke keer anders. Het ligt er een beetje aan wat ik qua groentes nog in huis heb 😉 .
Ingrediënten:
Hoeveelheden zijn op gevoel gegaan, tussen de haakjes hoeveel ik ongeveer heb gebruikt.
– Couscous (1 pak van 250 gr)
– 1 groente bouillonblokje
– Paprika (1 ex)
– Komkommer (±1/3 deel)
–Â Tomaat (1 ex)
– Lente ui (2 ex)
– Gerookte kipfilet (ontbreekt op de versie van de foto 😉 )
– Feta (1/3 deel van een pakje)
– Gekookt ei (1)
– Citroensap
Hoe maak je het:
– Couscous wellen in een groente bouillonblokje.
– Paprika, komkommer, lente ui en tomaat in stukjes snijden.
– Gerookte kipfilet, gekookt ei en feta ook in stukjes snijden.
– Alles door elkaar roeren en flinke scheut citroensap erdoor roeren.
Klaar!
Eet smakelijk! 🙂 Heerlijk met dit warme weer!
Jaa, onze eigen Sancho couscous salade! Voor de crunch kun je er ook nog geroosterde noten of pijnboompitjes door doen. Of croutons of gebakken uitjes voor de ongezondere versie.