Met alle bbq’s in het verschiet kunnen heerlijke kruidenboters natuurlijk niet ontbreken! Hier deel ik je mijn 3 favorieten!
Eerder heb ik al eens de ‘knoflook sambalboter‘ met je gedeeld. En dit is nog steeds mijn favoriet! Zo simpel en makkelijk met maar 3 ingrediënten. Mjam! (Dit is de middelste op de foto).
Daarnaast maak ik de laatste tijd ook steeds vaker een ‘gewone kruidenboter’ (linker op de foto). Ook omdat deze wat fijner is voor Jens en Lana. En deze maak je zo:
– Neem wat ongezouten roomboter.
– Verse of gedroogde kruiden naar keuze, vaak gebruik ik bieslook en peterselie.
– Een klein teentje knoflook, geperst.
– Dit door elkaar prakken, eventueel nog wat peper toevoegen.
– Een nachtje in de koelkast laten trekken.
– Een uur voor gebruik uit de koelkast halen, zodat het smeerbaar wordt 😉 .
En heel af en toe maak ik ‘citroenboter’. Zoals de naam doet vermoeden is dit citroensap, geraspte citroenschil en ongezouten roomboter door elkaar geprakt. Deze vind ik vooral op warme dagen lekker.
Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, als het maar lekker is 😉 . Bbq’ze!
(Het plankje met de 3 bakjes heb ik van de Action vandaan. Superhandig met buffet en bbq!)