Eén van mijn favoriete cakes! Met lekkere grove stukken appel. Mjam! Een klassieker.
Hier vond ik HET recept ervoor. Ik heb deze inmiddels drie keer gemaakt. En alle drie de keren goed gelukt, jeej! Cakes willen bij mij nogal eens inploffen of niet goed gaar worden. Maar deze lukt me tot nu toe perfect!
Wat heb je nodig:
– 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 150 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 4 grote eieren
– snufje zout
– 4 tl kaneel
– 2 appels in grove stukken
– Cakevorm van 30 cm
Hoe maak je het:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Mix op de hoogste stand de boter tot een romige crème.
– Voeg hier de suiker, vanillesuiker, zout en kaneel aan toe.
– Voeg nu één voor één de eieren toe.
– Mix nu op middelmatige stand, zo’n 3 minuten.
– Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
– Mix tot je een glad beslag hebt.
– Snijd de appel in grove stukken.
– Meng deze in een kom met wat bloem.
– De bloem zorgt ervoor dat de appel tijdens het bakken niet naar de bodem zakt.
– Meng met een spatel de appel door het beslag heen.
– Doe het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm.
– Bak de cake in 70 minuten gaar en goudbruin.
– Controleer na 70 minuten de cake met een satéprikker.
– Daarmee prik je in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
– Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort.
– Nog even verder laten afkoelen, nog even geduld 😉 .
– En dan: eet smakelijk!
Ik heb deze cake ook gemaakt, vlak na het publiceren van je blog. Ik zocht iets om te trakteren op mijn werk. En aangezien jij ervan overtuigd was dat het niet kon mislukken durfde ik dat wel aan ?
En inderdaad, de cake was in mijn oven wel ietsje te bruin geworden, maar niet ontploft, goed gaar, etc. Vooral die appel binnenin, heerlijk!
Zeker een recept om te bewaren, thanks!
Jeej! Goed te horen 🙂