Met het zomerse weer in mijn hoofd had ik zin om een pasta salade te maken.
Met een beetje hulp van google kwam ik uiteindelijk op de site van allrecipes.
Daar vond ik dit recept.
Ik wist van tevoren niet of ik het wel lekker zou gaan vinden.
Ketjap en witte wijnazijn klonk nog niet echt lekker in mijn oren bij pasta.
Maar je komt er natuurlijk pas achter, of je het lekker vindt, als je het probeert.
Ik vond het erg verrassend en lekker!
Het recept is voor 6 porties, de volgende keer hebben we aan de helft
echt wel meer dan genoeg! Ik had nu bijna een week deze salade als lunch haha.
Zelf had ik geen sesamzaad, maar ik vond niet dat ik wat miste.
Ingrediƫnten:
- 350 gr pasta
- 4 eetlepels sesamzaad
- 4 eetlepes plantaardige of olijfolie
- 150 ml ketjap
- 120 ml witte wijnazijn
- 3 1/2 eetlepels suiker
- 275 gr gekookt kippenvlees, in blokjes
- 30 gr verse peterselie, fijngesneden
- 50 gr lente-ui, grofgesneden
- 200 gr verse spinazie, gescheurd
Bereiding:
- Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pasta
in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten. - Intussen in een kleine koekenpan op een matig laag vuur de olie verhitten en
daarin het sesamzaad goudbruin bakken. Van het vuur halen. Ketjap, azijn en suiker erdoor roeren en de dressing in een afsluitbaar bakje apart zetten. - In een grote kom pasta, gekookte kip en 250 ml dressing (de rest van de dressing bewaren) mengen. De salade afdekken en minstens 6 uur in de koelkast zetten.
- Net voor opdienen peterselie, lente-ui en spinazie erdoor scheppen.
Naar wens de resterende dressing erdoor scheppen.
Eet smakelijk!