Mijn favoriet van de Chinees/Vietnamees hier in het dorp.
En die is zoooo lekker dat ik dat zelf ook wel eens wilde proberen te maken.
Het is niet dezelfde soep geworden, maar wel erg lekker!
Op internet heb ik behoorlijk wat afgezocht naar HET recept. En uiteindelijk een combi gemaakt van een aantal recepten die ik vond….. op het viva forum 😛 duzz.
Dit heb ik gebruikt:
– 2 tabletten Kipbouillon
– 1 liter water
– 1 ui in kleine stukjes
– 2 tenen knoflook
– Scheutje sojasaus
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 pak passata
– Gembersiroop
– Suiker
– Appelmoes
– Maizena
– Lente ui
– Roerbak Mie
– 100 gram kipfilet in kleine blokjes
Zo heb ik het gemaakt
– In een soeppan heb ik de ui en knoflook in olijfolie zacht en glazig laten worden.
– Hier de tomatenpuree, water en kipbouillon tabletten aan toegevoegen.
– Vervolgens ook de passata.
– Even laten koken en daarna de sojasaus, gembersiroop en 2 el suiker toevoegen.
– Nog weer even laten koken.
– De staafmixer erop zetten, zodat je een mooie gladde soep krijgt.
– Nu de kipfilet toevoegen.
– Net zo lang laten koken zodat de kipfilet goed gaar is.
– Nog wat appelmoes toevoegen, ik denk dat ik zo’n 150 gram heb toegevoegd.
– Even laten koken en dan proeven!
– Eventueel nog wat suiker toevoegen.
– Een papje maken van maizena en koud water, dit door de soep roeren.
– Als laatste de lente ui in ringetjes en de roerbak mie toevoegen.
– Nog even laten staan, door de maizena dikt die nog in.
– En zo krijgen alle smaken de kans om nog lekkerder te worden!
Hij smaakte niet zoals bij Jin Xing in Vriezenveen, maar die is volgens mij ook niet te evenaren. De Chinese tomatensoep heb ik nergens anders nog zoooo lekker gehad, ook niet bij andere Chinese restaurants. Maar dat maakt ook niet uit. Deze variatie was ook erg lekker en zoet! Zeker een leuk recept om nog eens te maken!