Pancakes en geen pannenkoeken. Deze zijn kleiner en dikker. Net zoals in de Amerikaanse films haha. Een collega zei me een keer dat pannenkoeken met opgeklopt eiwit zo lekker waren. Dat wilde ik dus eens proberen!
Natuurlijk was ik vergeten om een recept te vragen. Maar na het intikken van: pannenkoek eiwit kloppen, spuugde google heel wat recepten uit. En één van de bovenste resultaten heb ik uitgekozen. Daarbij kwam ik op deze pancakes uit. Een aantal ingrediënten had ik niet, die heb ik vervangen door iets anders wat ik wel in huis had.
Dit heb je nodig:
– 3 eiwitten
– 3 eidooiers
– 125 gram bloem
– 200 ml melk
– 1 el honing
– 1 tl kaneel
– snuf grof zeezout
– olie om in te bakken
voor erover
– 250 gram blauwe bessen
– poedersuiker
Zo maak je het:
– Pak twee mengkommen en zorg ervoor dat de kom voor het eiwit goed schoon is.
– Splits de eieren.
– Doe het eiwit in de ene kom en de eidooiers in de andere kom.
– Klop het eiwit goed stijf.
– Kluts het eigeel met de honing door elkaar.
– Doe de bloem, kaneel en een snuf zout in de kom met de eierdooiers.
– Voeg de melk toe.
– Mix met de mixer of garde tot een glad beslag.
– Spatel hier het opgeklopte eiwit voorzichtig doorheen.
– Zo krijg je een luchtig beslag.
– Doe wat olie een koekenpan op middelmatig vuur.
– Schep het beslag met een soeplepel in de pan.
– Zorg dat de pancakes ongeveer 8-10 cm doorsnede hebben.
– Bak de pancakes tot er luchtbelletjes ontstaan aan de bovenkant en keer ze dan om.
– Bak alle porties tot het beslag op is.
– Voeg tussendoor nog wat boter of olie toe als dat nodig is.
Blauwe bessen saus
– Doe de blauwe bessen (houd wat achter voor bij de pancakes) in een pannetje.
– Zet op laag vuur.
– Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de blauwe bessen open spatten.
– Serveer de pancakes met de blauwe bessensaus en poedersuiker.
– Garneer met de achtergehouden blauwe bessen.
Wat vond ik ervan:
Lekker, apart ook wel met dat opgeklopte eiwit. Ook de blauwe bessensaus was voor een keer wel lekker. Maar heeeeeeel eerlijk, vind ik gewone pannenkoeken met stroop het allerlekkerste! Deze zijn leuk voor de afwisseling, maar worden niet ‘de standaard’ 😉 .