Deze knoflooksaus maak ik toch nog wel regelmatig. Het is dan ook superlekker!
Tijd voor een apart blogje van alleen de knoflooksaus.
Het is een super lekkere saus bij de pannenkoek shoarma, maar ook bij deze kapsalon en kipsalon of op een pizza samen met tomatensaus doet die het goed!
Wat heb je nodig:
– 2 knoflooktenen
– mayonaise
– yoghurt
– citroensap
– peterselie
– peper en zout
Zo maak je het:
– Pers de knoflooktenen.
– Doe de mayo en yoghurt erdoor.
– Hoeveelheden naar eigen inzicht, meestal doe ik half/half.
– Vervolgens de citroensap er ook doorroeren.
– De peterselie heel fijn knippen (of gedroogde gebruiken) en erdoor roeren.
– Als laatste peper en zout toevoegen.
– De hele tijd goed proeven, zo weet je wat je nog bij moet sturen.
– Het sausje een nacht in laten trekken in de koelkast, daar wordt die het lekkerste van!