Een snelle variant op hachee, Mjam! Echt als ik alleen al de kruidnagels ruik heb ik een instant vrolijk wintergevoel. Heerlijk! Ook nog eens een lekker budget recept, altijd fijn.
Dit recept kwam ik tegen bij OhMyFoodness, een erg leuke blog! En nu eindelijk eens gemaakt 🙂 . Zie hier het originele recept.
Wat heb je nodig:
– 500 gr gehakt
– 1 ui
– half zakje hacheekruiden
– 1 zakje juspoeder (ik had de goedkope met 3 in een pakje van de Jumbo)
– 400 ml water
– 2 kruidnagels
– 1 laurierblad
Hoe maak je het:
– Snij de ui in ringen en bak deze tot ze glazig worden.
– Voeg de kruidnagels en het laurierblad toe en laat dit even kort meebakken.
– Voeg ook het gehakt toe en strooi de hacheekruiden erover.
– Goed roeren en rul bakken.
– Voeg vervolgens het zakje juspoeder en de 400 ml water toe.
– Breng het geheel aan de kook.
– Draai het vuur laag.
– Laat het vervolgens 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker begint te worden.
– Klaar!
Lekker met aardappels en rode kool!