Een tijdje geleden zag ik dit recept voor éénpanspasta voorbij komen op OhMyFoodness (superleuke blog!). Maar 1 pan ‘vies’ maken voor een gerecht. Dat ook nog eens snel klaar is. Dat klinkt me als muziek in de oren! 🙂
Het was lekker, maar ik miste toch nog een beetje de saus. Daarom heb ik uiteindelijk ook nog een blik met tomatenblokjes erdoor gemikt. En toen was die wat mij betreft helemaal top! Zie hoe ik ’t gemaakt heb. Het originele recept vind je dus hier.
Wat ben je nodig:
Voor 2 personen
– 150 gram (ongekookte) schelpenpasta
– 100 gram chorizo
– ½ bakje cherrytomaatjes
– ½ ui
– 2 teentjes knoflook
– verse basilicum naar smaak
– peper en zout
– 350 milliliter water
Hoe maak je het:
– Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
– Snijd de cherrytomaatjes in kwarten.
– Snijd de Chorizo in blokjes.
– Doe alle ingrediënten zonder olie of boter in een pan.
– Voeg hier ook de ongekookte pasta aan toe.
– Bestrooi met peper en zout en schenk het water over de rest van de ingrediënten.
– Breng het geheel aan de kook en draai daarna het vuur laag.
– Kook het gerecht in 8 – 10 minuten.
– Tot al het vocht verdampt is en de pasta gaar is.
– Roer tijdens het koken de pasta af en toe door zodat het niet teveel gaat plakken.
– Serveer deze makkelijke eenpanspasta eventueel met geraspte parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!