Op de blog van Lekker en Simpel kwam ik deze ovenschotel tegen. Die moest ik proberen!
Helaas waren mijn foto’s wat minder gelukt. Maar hier vind je het originele recept, met een schitterende foto! Het originele recept is voor 2 personen. Ik had iets meer aardappelschijfjes, en heb daarop de hoeveelheden aangepast. Dit zou officieel dan voor 3 personen zijn, denk ik. Maar met z’n 2en kregen we ‘m ook op… Hieronder staat hoe ik ’t heb gemaakt.
Wat ben je nodig
– 750 gr bloemkool
– 600 gr aardappelschijfjes
– 75 gr geraspte kaas
– 50 gr boter
– 50 gr bloem
– 500 ml melk
– 75 gr hamreepjes
– peper, zout en nootmuskaat
Zo maak je het
– Oven voorverwarmen op 225 graden.
– Kook de bloemkool circa 6-8 minuten.
– Voor de kaassaus smelt je de boter in een pan.
– Voeg hier de bloem aan toe.
– Meng de bloem goed door de boter en laat dit 1 minuut bakken.
– Voeg vervolgens beetje voor beetje de melk toe.
– Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen.
– Net zo lang, tot je alle melk hebt toegevoegd.
– Voeg vervolgens de geraspte kaas en een beetje peper, zout en nootmuskaat toe.
– Goed mengen.
– Als de kaas is gesmolten, voeg je de hamreepjes toe en is je saus klaar.
– Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over een ovenschaal.
– Verdeel hier de bloemkool overheen.
– Verdeel daarna de rest van de aardappelschijfjes over de bloemkool.
– Als laatste verdeel je de kaassaus over het geheel.
– Strooi eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel.
– Zet de ovenschotel voor circa 30 min. in de oven.
Wat vond ik ervan
Lekker, maar het vulde niet erg. Ik denk dat ik dan toch ‘echt’ vlees erdoor mis ofzo. Misschien nog eens proberen met wat gehakt erbij door? Of soep vooraf. Wel zo lekker, dat ik er nog verder mee wil experimenteren.