Mosterdsoep. Heerlijk! Mits het goedgemaakt is natuurlijk. Ik had het al eens eerder gemaakt, maar het was toen geen succes. Geen idee wat er deze keer anders is gegaan. Maar nu proefde die heerlijk! Lekker pittig!
Dit recept heb ik gebruikt. Ik heb de prei weggelaten.
En knoflook en bieslook toegevoegd. Dan kom je op het volgende:
Ingrediënten:
50 gr boter
60 gr bloem
125 ml room
1 l bouillon
3 el mosterd
1 teentje geperste knoflook
125 gr magere spekreepjes
handjevol geknipte bieslook
Zo maak je het:
De spekreepjes uitbakken en het vet laten uitlekken op een stukje keukenpapier
De boter smelten, maar niet kleuren.
De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.
Zet de roux op een zacht vuur en laat hem garen.
De bouillon beetje bij beetje bij de roux gieten, glad roeren.
Onder voortdurend roeren, 10 minuten laten koken.
De soep door een zeef halen.
De mosterd toevoegen.
Vlak voor het serveren de room en de spekreepjes toevoegen en niet meer laten koken.
Eet smakelijk!