Het is alweer tijd voor de derde stamppot in Januari!
Vorige weken kon je al de recepten voor stamppot boerenkool en hutspot
voorbij zien komen. Deze keer is het tijd voor stamppot rauwe andijvie!
Wat ben je voor stamppot rauwe andijvie nodig:
– 1,5 kilo kruimige aardappels
– 400 gram voorgesneden andijvie
– 125 gram spekblokjes
– 150 gram roomkaas met kruiden
– zout, peper
– eventueel iets warme melk
– rookworst.
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en snij ze in stukken.
En kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. - Bak ondertussen de spekblokjes uit (zonder boter of olie!)
en bereid de rookworst zoals op de verpakking staat. - Giet de aardappels af en stamp ze klein.
Voeg daarna de roomkaas, boter en eventueel warme melk toe,
totdat het smeuïg is. Schep het spek erdoor.
Voeg zout en peper naar smaak toe. - De aardappelpuree is nu klaar. Voeg nu steeds een beetje rauwe andijvie toe
en roer het goed door de puree. Net zolang tot je alle andijvie erdoor hebt.
Variaties:
– Voeg eens wat kleine blokjes kaas toe bij stap 3.
– Eet deze stamppot eens met gebakken shoarma of gyrosvlees.
Ik at eerder eigenlijk nooit stamppot rauwe andijvie, totdat we dit bij vrienden kregen. Sindsdien ben ik eraan verkocht, lekker!!! 🙂 Eet smakelijk!