Een tijdje geleden waren AndrĂ© en ik in Enschede aan het shoppen. En tussen de middag aten we daar bij een tentje een broodje. Daar koos ik het ‘Broodje warme tonijn’ en o my die was lekker! Tijd om thuis nogmaals te maken!
Wat ben je nodig om dit heerlijke broodje te maken?
– 1 ciabatta
– Roomboter op kamertemperatuur
– 1 blikje tonijn
– Groene olijven
– Sjalot (gewone of rode ui kan ook prima)
– Geraspte kaas
– Peper en zout
Hoe maak je dit lekkers?
– Verwarm de oven voor, ik zette ‘m op de grillstand.
– Laat het blikje tonijn uitlekken.
– Roer het vervolgens wat los en voeg wat peper en zout toe.
– Snij de ciabatta doormidden.
– Smeer de roomboter op beidde helften.
– Doe hier vervolgens de tonijn op.
– Leg hier wat fijngesneden sjalot over.
– Voeg hier en daar een hele olijf toe.
– Als laatste doe je wat geraspte kaas over de broodjes.
– Zet ze zo’n 5 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Wat een heerlijke lunch is dit! Ik had nu afbak ciabatta’s, maar met verse broodjes zal het vast nog lekkerder zijn!
Al baal ik wel een beetje van onze oven. Mijn eigen trouwe combi magnetron heeft het opgegeven. En nu gebruiken we de inbouw-combi-magnetron-oven-ding. Maar man, wat een onding! En wat mis ik mijn crisp plaat! Compleet off topic, maar op zo’n crisp plaat kun je pizza’s maken in 5 minuten tijd, zonder voor verwarmen. De laatste tijd zijn hier dus niet meer veel pizza’s genuttigd đŸ˜‰ haha. Tijd voor een nieuwe oven!