Lente ui soep

In het kookboek ‘Koken zonder pakjes en zakjes 2’ had ik deze al eens zien staan. En nu ineens had ik een brainwave dat ik die wilde maken!

Recept lente ui soep lenteuisoep

Het originele recept heeft ze ook eens in haar colomn bij Trouw geschreven. Maar ik vind het makkelijk om recepten op mijn eigen blog terug te zoeken als ik wil koken 😛 . Dus ik zet ‘m hier ook neer!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
– 150 gram kruimige aardappels
– 300 gram lente-ui
– 1 gewone ui
– 350 ml groentebouillon
– 150 ml room
– 150 ml volle melk
– 1 laurierblad
– 30 gram boter
– Zout en peper

Hoe maak je het
– Snipper de gewone ui.
– Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
– Fruit daarin zachtjes de ui, zonder te laten kleuren.
– Dat kan rustig 10 minuten duren.
– Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.
– Snij de lente ui, ook het groen.
– Voeg alles toe aan de pan en fruit zachtjes zo’n 5 minuten.
– Schep af en toe het geheel om.
– Voeg de (hete) bouillon, room, melk, laurierblad, zout en peper toe.
– Breng het aan de kook.
– Laat, met de deksel op pan, zo’n 15 minuten zacht sudderen op laag vuur.
– Als de aardappels gaar zijn, is de soep klaar.
– Vis het laurierblad uit de pan.
– Pureer dan met de staafmixer tot een gladde, romige soep.
– Eet smakelijk!

Wat vond ik ervan
Ik vond het heerlijk! Wel pittig en redelijk scherp. Maar verder een romige en redelijk stevige soep. Jens en Lana wilden ook een hapje proeven, maar keken me daarna boos aan 😉 . Niet zo geschikt voor kinderen haha. Veel te pittig!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *