Dit is nou een fijne manier om restjes groente ‘glad’ te maken!
Gewoon door elkaar mikken en er een heerlijke taart van bakken.
En dat is niet eens zo heel veel werk. Meestal maak ik ‘m met diepvries spinazie en ham. Maar nu had ik ‘kliekjes’ en die moesten op, tadaa!
Dit zat er deze keer in:
– 5 blaadjes bladerdeeg
– 3 eieren
– 150 gram geraspte kaas
– zo’n 500 gram groente (champignons, tomaten, paprika, spinazie)
– paneermeel
– Peper en zout
– Knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder
– Bieslook
– 5 plakjes spek
Zo maak je de groentetaart:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Laat de bladerdeeg ontdooien.
– Groente wassen en goed laten uitlekken.
– Uit de tomaat had ik ook alle sap/pitjes gehaald.
– De spek heb ik uitgebakken en op keukenpapier laten afkoelen.
– Alles goed door elkaar.
– Ik heb hier ook alvast wat paneermeel door gedaan.
– Vervolgens de eieren los kloppen.
– Samen met de geraspte kaas door de groente roeren.
– Met peper, zout en overige kruiden op smaak brengen.
– Van de bladerdeeg een bal maken.
– Vervolgens goed uitrollen en een taartvorm mee bekleden.
– Een restje overhouden om repen aan de bovenzijden mee te maken.
– Met een vork gaatjes prikken in het bladerdeeg op de bodem van de springvorm.
– Paneermeel over de bodem strooien.
– Groente/ei mengsel erover strooien.
– Laatste reepjes bladerdeeg erover doen.
– Zo’n 40 minuten in de oven laten afbakken.
Eet smakelijk!