Een tijdje geleden bladerde ik door ’t magazine van de Jumbo. Daar zag ik een advertentie van BlueBand met een recept voor stroopwafelcupcakes. Die moest ik eens proberen.
Wat heb je nodig:
Voor 12 cupcakes
– 4 stroopwafels
– 250 gram BlueBand cake & koekjes (heb ik vervangen door roomboter)
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 150 gram suiker
– 3 eieren
– 1 tl kaneel
– 100 gram poedersuiker
Hoe maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Steek met bijvoorbeeld een appelboor 12 kleine rondjes uit 2 stroopwafels.
– Snijd de restjes en overige 2 stroopwafels in stukjes.
– Klop met de mixer 150 gram boter met de suiker zacht en romig.
– Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
– Klop het geheel zacht.
– Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel.
– En spatel dit tot een glad beslag.
– Niet teveel spatelen (is dat een woord?) anders krijg je platte cupcakes.
– Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
– Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
– Voor de topping mix je 100 gram boter en 100 gram poedersuiker en de kaneel.
– Mix dit tot een luchtige crème.
– Vul de spuitzak met crème.
– Zodra de cupcakes afgekoeld zijn kun je ze voorzien van de botercreme.
– Versier het met een mini stroopwafeltje.
Wat vond ik ervan?
Lekker! Al laat ik een volgende keer de botercreme, die vervang ik door slagroom. Vind ik lekkerder. Tot nu toe heb ik zelf nog niet een botercreme gemaakt waarvan ik dacht: Wauw! Mocht iemand nog een awesome recept hiervoor hebben dan hou ik me aanbevolen!
Misschien moet ik ooit nog eens gaan kijken naar een muffinvorm. Want mijn cupcakes waren wel erg uitgelopen. Daardoor kregen ze bijzondere vormen! Ik heb wel een muffinvorm van dr Oetker. Maar op de 1 of andere manier worden in dat ding m’n cupcakes, muffins whatever gewoon niet gaar. Raar!