Ziet er lekker uit toch? De foto is perfect. Ik was helemaal blij. En na de foto ging ik ‘m aansnijden… oeps middenin was het nog helemaal deeg…. grom!
Ik had dit recept gebruikt. En het ging allemaal goed. Het is een soort cake, helemaal prima. Maar wat er nu mis ging?
De pruimencake heb ik 45 minuten gebakken op 175 graden. Maar na aansnijden bleek dat het middenin nog helemaal deeg was. De buitenste ring was wel oké. Nou ja kan gebeuren… Wat aluminiumfolie erop. De oven op 150 graden gezet. En nog eens 20 minuten erin…. Nu leek alles zacht te worden… Dat was helemaal niet de bedoeling! Verdorie nog een keer de oven in. Nu weer op 175 graden een minuut of 10. Uh ja de bovenkant was hard geworden en het midden nog steeds ‘nat’. Maar wel minder dan in het begin.
Inmiddels was ik er goed zat van. En heb het midden eruit gesneden en naar het ‘eeuwig archief’ gebracht. En de buitenste rand opgegeten…. 😉 Smaakte prima!
Maar wie weet wat hier nou mis gaat? Dit is niet de eerste keer dat zo’n caketaartding mis gaat. Wat is de oplossing? Ik hoor het graag!