Meestal heb ik wel eieren in huis. Handig om gehaktballen, pannenkoeken van te maken of gewoon om op te bakken bij lunch. Maar soms ben je ze toch niet nodig. En er zit wel een houdbaarheidsdatum aan. Zo ook deze keer. Dit werd een lekkere eiersalade voor op brood!
Wat ben je nodig:
– eieren (naar eigen inzicht)
– wat snoeptomaatjes
– mayo/yoghurt
– ham
– sandwichspread
– kerriepoeder
– bieslook
– evt. zout/peper
Hoe maak je het:
– Kook de eieren in 10 minuten hard.
– Laat ze ‘schrikken’ door met koud water af te spoelen.
– Als ze afgekoeld zijn, in stukjes snijden/prakken.
– Snij de snoeptomaatjes en ham ook in stukjes.
– Voeg dat door de eieren.
– Voeg nu ook de mayo/yoghurt en sandwichspread toe.
– Als laatste de kerrie, bieslook en eventueel zout en peper.
Eigenlijk zijn alle hoeveelheden naar eigen inzicht. En de ingrediĆ«nten ook… haha het ligt er maar net aan wat je allemaal in huis hebt. Ook lekker hierin is ui of augurk in hele kleine stukjes. Use What You Have! Eet smakelijk!