Of nou ja gerookte zalm met nog wat garnering, leuk op een bordje…
Ben ik heel oneerbiedig als ik dat al zalmcarpaccio noem?
Een tijdje geleden waren we mee uit eten genomen naar restaurant ‘Kreta‘ in Almelo. (Een aanrader trouwens, alles was Heer-lijk!!!) Daar had ik de gerookte zalm als voorgerecht. Man dat was lekker! Dat wilde ik nog wel een keer eten. Dus bij deze!
Wat heb je nodig:
Voor 4 personen
– 200 gram gerookte zalm
– Ruccola
– Heksenkaas
– Komkommer
– Paar snoetomaatjes
– Paar zwarte olijven
– Evt. wat ui heel dun gesneden
Zo maak je het:
– Maak met een dunschiller een paar mooie slierten van de komkommer.
– Snijd de olijven en snoeptomaatjes in stukjes.- Verdeel de zalm over 4 mooie borden.
– Verdeel er wat komkommerslierten, tomaten-, ui- en olijvenstukjes over.
– Doe hier een handje ruccola over.
– Maak een paar kleine ‘bergjes’ met heksenkaas op het bord.
– En serveer! 🙂
Eet smakelijk! Zo simpel, zo lekker!