Bij de bieb heb ik het boek van Chick’s love food geleend. Wat een leuk boek!
Het boek heet ‘5 or less‘. Wat slaat op het aantal ingrediënten. Daar hou ik van! Simpelheid! Het eerste geprobeerde recept is de Kip Pizzaiola geworden.
Ik heb het recept uit het boek aangehouden, maar het fijne is. Is dat deze natuurlijk ook gewoon op hun site te vinden is. Zo heb ik ’t gedaan:
Wat ben je nodig voor 2 personen?
– 2 kipfilets
– 1 pot tomatensaus met kruiden
– 4 plakjes salami
– halve bol mozzarella, in plakjes
– 125 gram spaghetti
Hoe maak je het?
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Neem een ovenschaal en giet je tomatensaus op de bodem.
– Bestrooi je kipfilets met peper en zout en leg ze vervolgens op de tomatensaus.
– Zet de schaal in de oven
– Bak de kip ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de dikte van je kipfilets.
– Haal vervolgens de schaal uit oven.
– Beleg de kipfilets met de plakjes salami en mozzarella en zet de schaal terug in de oven.
– Zet de temperatuur in de oven iets hoger (220 graden).
– Zodat de salami knapperig wordt en de mozzarella mooi goudbruin.
– Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
– Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de kip met de spaghetti.
Wat vond ik ervan?
Lekker! Wat mij betreft gaan we dit vaker eten. Ook makkelijk te maken!
André vond ’t kipgedeelte lekker, maar de spaghetti met tomatensaus wat minder. De reactie daarop was: wanneer gaan we nou weer eens ‘gewone macaroni uit een pakje’ eten? haha. Dus misschien een volgende keer proberen met aardappel partjes zoals ze op de site opperen.