Zo af en toe zondigen mag best. En als je ’t doet. Doe het dan goed!
Met zelfgemaakte patat bijvoorbeeld.
Vorig jaar heb ik eens een paar artikelen voor Stofzuigerzen mogen schrijven. Maar door alle toestanden van het afgelopen jaar heb ik daar helaas geen tijd meer voor. Maar 1 van die artikelen was: Patatje specialer. Daar vind je wat ideeën hoe jij je patat wat kunt opleuken 😉 . Maar goed ik zal hier ook neerzetten hoe je zelf patat kunt maken.
Nodig:
– 1 kg. vastkokende aardappels
– Zout
– Een frituurpan
Hoe maak je het:
– Schil de aardappels, en snij ze in repen van 1 cm dik, of dikker voor boerenpatat.
– Goed wassen, zodat het zetmeel eraf gaat.
– Afdrogen met een schone theedoek.
– Nu de frituurpan aanzetten op een lage temperatuur.
– 4 minuten bakken, bak ze in kleine porties.
– Als je de porties te groot maakt, dan koelt het vet teveel af en worden ze vet.
– De patat uit laten lekken op keukenpapier en af laten koelen.
– Zet de frituurpan nu op een hoge temperatuur.
– Bak de patat in 1 a 2minuten goudbruin en krokant.
– Wederom even uit laten lekken op keukenpapier.
– Bestrooi met zout.
Eet smakelijk!
Maar nu nog het sausje erbij. Je maakt heel makkelijk een oorlogsaus door pindakaas, met melk, ketjap en sambal in een pannetje te verwarmen. Goed roeren! Mocht de saus te dik worden, kun je er melk aan toevoegen. Als die juist te dun is, even rustig laten inkoken of eventueel pindakaas toevoegen. Als deze de juiste dikte heeft is die klaar. Samen met mayo en uitjes serveren!
Speciale oorlogsaus kun je maken, door naast pindasaus, mayo en uitjes.
Ook nog curry toe te voegen.