Een lekkere en snelle manier om zelf een pizza te maken! Turks brood -> altijd lekker!
En deze keer in pizzavorm, na een recept dat ik op 24Kitchen tegenkwam.
Hier vind je het originele recept, met bijbehorende video. Ik heb dit recept als basis gebruikt, maar iets aangepast. Met de ingrediënten die ik in huis had. Kliekjes opmaken.
Wat ben je nodig:
– 1 Turks brood
– 2 teentjes knoflook
– 200 ml gezeefde tomaten
– 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
– mozzarella
– geraspte kaas
– topping naar keuze
Hoe maak je het:
– Halveer het Turkse brood, dit wordt je pizza bodem.
– Pel en hak de knoflook fijn.
– Meng de helft van de knoflook met de olijfolie, en smeer het brood ermee in.
– Bak de bodems 5 minuten in de oven op 200°C.
– Meng de overgebleven knoflook door de gezeefde tomaten.
– Doe hier ook de Italiaanse kruiden door.
– Bestrijk de bodems met het tomatenmengsel.
– Doe je topping naar keuze erop.
– Doe daar vervolgens plukjes mozzarella en geraspte kaas over.
– Bak de pizza in ongeveer 15 minuten.
– Eet smakelijk! 🙂
Wat heb ik de tweede ronde anders gedaan:
Ik heb toen de bodems niet meer voorgebakken.
Ze werden heel krokant, iets te krokant naar mijn smaak.