Deze kreeg ik een keer bij mijn zus voorgeschoteld, heerlijk! Het is een
basic pastasaus, maar oh zo lekker! En ik mag het recept delen, jeej!
Wat ben je nodig:
– Gehakt
– Spekjes
– Spagetti
– Ui (laat ik trouwens meestal weg)
– 2 blikken ’tomaten in blokjes’
– Zout & peper
– Geraspte kaas (eventueel)
Zo maak je het:
– Spekjes uitbakken in een koekenpan
– Gehakt rul bakken
– De ui erbij fruiten
– Als de ui zacht is, de tomatenblokjes toevoegen
– Zout en peper naar smaak toevoegen
– En nu in laten koken (geduld hebben! het kan even duren)
– Ondertussen de pasta koken, zoals op de verpakking staat
– Saus en pasta op een bord doen en er kaas over raspen
Eet smakelijk!
Zoals je kan zien zijn de hoeveelheden naar eigen inzicht 😉 .
Meestal heb ik zo’n 300 gram gehakt en 250 gram spekjes.
En dat bij zo’n 350 gram pasta.
Wat vind ik ervan?
Nou heerlijk natuurlijk! Je moet vooral de saus even goed laten inkoken. Op de foto
zie je trouwens 2 porties. Als ik deze saus maak, dan maak ik vaak meteen heel veel. Om ook even de vriezer te vullen, fijn voor de drukke dagen!
Vaak dan doe ik er nog wat uitgeperste knoflook door. En ook wat groentes.
Lekker erdoor is geraspte wortel, tomaten natuurlijk, champignons, courgette, paprika. Ach alles wat je zelf wel in een lekkere pastasaus zou willen zien. Leef je uit!
En eet smakelijk 🙂 .