Een heerlijk recept dat ik ooit eens van een tante van André heb gekregen.
Het wordt hier nog steeds met regelmaat gemaakt.
Vandaar dat ik het graag deel!
Dit ben je nodig:
– 500 g kipfilet, in stukjes
– 3 el olie
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gesnipperd of geperst
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 blik perziken op siroop
– 2 kippenbouillontabletten
– 1 a 2 tl sambal oelek
– 4 el ketjap manis
– 3 el pindakaas
Zo maak je het:
Roerbak de kip bruin in de hete olie.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze op laag vuur mee.
Voeg de tomatenpuree, de siroop van de perziken en de (verkruimelde)
kippenbouillon-tabletten toe en breng alles al roerend aan de kook.
Schep de sambal, de ketjap en de pindakaas erdoor en laat alles
op een laag vuur sudderen.
Snijd de perziken in stukjes.
Schep ze door het gerecht en laat het geheel goed verwarmen.
Wij aten dit eigelijk altijd met ‘Marokkaanse couscous’ van Lassie. Maar die is om mysterieuze redenen verdwenen uit ’t assortiment van de C1000 🙁 . Dus nu eten we het met ‘gewone’ couscous. Maar het kan ook met rijst of mie.
Eet smakelijk!