Recept: Boerenyoghurttaart

Na bijna 7 maand ben ik mijn werk weer aan het opbouwen!
En dan kom je de eerste dag natuurlijk niet met lege handen aan.
Maar in dit geval met een lekkere frisse yoghurttaart!
Een boerenyoghurttaart wel te verstaan.

boerenyoghurt taart yoghurttaart

Ook zin in deze lekkere taart? In onderstaand recept zie je hoe ik ‘m heb gemaakt.
Hiermee krijg je wel een hele grote taart, voor zo’n 12+ personen. Je kan de verhoudingen natuurlijk veranderen. Ik heb met deze hoeveelheden 1,5 taart gemaakt. Jaja anderhalf, je leest het goed! Een hele taart in een springvorm van  ø26 cm en een minitaartje met een springvorm van ø16 cm. Deze heb ik ooit eens bij de Hema gekocht. Ik vind taart maken namelijk leuk. Maar als je maar met z’n tweeën bent, heeft het niet zoveel zin om een gigantische taart te maken. Daarom maakte ik eerder nog wel eens zo’n minitaartje.
Daar kun je dan 4 punten uit halen 🙂 Perfect!

Nodig:
– 1 rol normale biscuits
– 100 gr. boter
– 1 emmer boerenyoghurt
– 9 gelatine blaadjes
– 250 ml. slagroom
– 50 ml. melk
– 4 el. suiker

Zo maak je het:
De bodem
– Verkruimel de biscuits. Dit kun je doen door ze in een zak te doen en met deegroller te bewerken. Of door de biscuits in een keukenmachine te doen.
– Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden.
– Doe hier de verkruimelde biscuits bij.
– Goed doorroeren en het mengsel in de met bakpapier beklede springvorm doen.
– Aandrukken met de bolle kant van een lepel.
– Dit kun je in de koelkast zetten, zodat het uit kan harden.

De vulling
– Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water, en laat zo’n 10 minuten weken.
– Klop de slagroom samen met de suiker stijf.
– Doe de melk in een pannetje en voeg hier de uitgeknepen gelatine blaadjes aan toe.
– Verwarm de melk en blijf roeren tot de blaadjes gesmolten zijn.
– Heel belangrijk: laat de melk nu goed afkoelen!
– De afgekoelde melk met de boerenyoghurt in een kom door elkaar roeren.
– Dit mengsel in de springvorm gieten.
– Een nachtje in de koelkast laten staan en smullen maar!

Ik had er ‘als extraatje’ nog een blik vlaaifruit over gedaan. Maar dit is natuurlijk optioneel.

Met ditzelfde recept kun je ook een kwarktaart maken, maar dan natuurlijk de yoghurt vervangen door kwark. Of juist een naturel yoghurttaart of een vanilletaart. Net wat jij wil! Het is een basis recept wat ik al jaaaaren heb en d’r zijn ondertussen al heel wat varianten van geweest. Je kan voor de bodem ook cake of lange vingers gebruiken. Maar ik vind dat niet zo heel lekker. Daarom kies ik altijd voor biscuits. Dan heb je ook een lekkere stevige bodem. En zit je niet zo te klungelen met een stukje taart op een bordje te krijgen! Ik zag laatst ergens dat je voor een bodem ook bastogne koeken of jodenkoeken zou kunnen gebruiken. Misschien dat dat in de toekomst hier nog een keer gaat gebeuren 😉

2 gedachten over “Recept: Boerenyoghurttaart

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *