Elke woensdag in Januari zie je een stamppot op Fris&Vrolijk.
Vorige week was dat boerenkool. Nu is het tijd voor hutspot!
Wat ben je nodig voor hutspot:
– 1,5 kilo kruimige aardappels
– 1 kilo wortels
– 500 gram ui
– 2 blokjes runderbouillon
– 25 gram boter
– melk
– peper en zout
– rookworst
Zo maak je het:
- Schil de aardappels en snij ze in stukken. Pel de uien en snij ze in ringen.
Schil de wortel en snij deze in kleine stukjes. Kook de aardappels, wortels en
de helft van de uien met de bouillonblokjes in ongeveer 25 minuten gaar. - Bereid intussen de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bak de andere helft van de uien in een koekenpan op een laag vuur totdat
ze glazig en zacht zijn. - Giet de aardappels en wortels af en stamp ze fijn. Voeg hier de boter
en warme melk bij totdat het smeuïg is. Voeg de uien toe.
Breng het op smaak met peper en zout.
Variaties:
Heb je genoeg tijd, dan kun je klapstuk bij de hutspot maken.
Voeg in plaats van melk eens creme fraiche of slagroom toe.
Voeg bij stap 4 eens 200 gram gare witte bonen toe.