Een tijdje geleden kreeg ik een foldertje van de Emté in de bus. Met daarin allemaal recepten. Nu viel mijn oog op een recept: Flensjes met sinasappelstroop.
Dit is het recept van de Emté
Ingrediënten:
– 1 stroopwafel
– Pannenkoekenmix en benodigdheden
– 4 bollen vanille-ijs
– 50 gram boter
– 100 gram suiker
– 500 ml vers geperst sinaasappelsap
Bereiden:
– Bak 8 dunne pannenkoeken volgens instructie op de verpakking.
– Smelt voor de saus de boter in een pannetje op laag vuur.
– Voeg de suiker toe en laat licht karamelliseren.
– Giet voorzichtig het sinaasappelsap erbij en laat een beetje inkoken tot de saus stroperig wordt.
– Verkruimel de stroopwafel.
– Vouw de warme flensjes in vieren, leg ze per twee op warme dessertbordjes en lepel op elk flensje wat sinaasappelsiroop.
– Serveer met een bol vanille-ijs en het stroopwafelkruim.
Tip:
De sinaasappelsiroop kan verrijkt worden met een likeur met bijvoorbeeld een sinaasappel- of vanillesmaak.
Maar ja flensjes vanuit een kant en klaar pannenkoekenmix vond ik toch niet zo geweldig. Nu wilde ik ook ECHTE flensjes maken ;). Dus zocht ik dit op google op.
En vond dit recept voor flensjes.
Ik had eigenlijk nog nooit flensjes gehad. Maar het zijn dus gewoon dunne pannekoeken ;). Weten we dat ook weer haha. Ook had ik nog nooit ijs op een pannenkoek gehad. Dat is ook wel voor herhaling vatbaar.
Voor het maken van de saus moet je wel echt veel geduld hebben. Uiteindelijk vond ik ‘m niet superlekker. De volgende keer vervangen we de saus door gewone stroop. Maar het ijs en de verkruimelde stroopwafel waren wel echt lekker erop!